Search
Close this search box.
|

سنگ مصنوعی

سنگ مصنوعی

سنگ مصنوعی نوعی از مصالح ساختمانی است که جایگزین سطوح سنگ طبیعی در دیواره های خارجی و داخلی می شود. سنگ های مصنوعی با سنگدانه های سبک تولید می شوند تا وزنشان در مقایسه با سنگ های طبیعی کمتر باشد . وزن و هزینه کمتر سنگ های مصنوعی از دلایل اصلی محبوبیت آن هاست. در این مقاله ابتدا به تاریخچه ای مختصر از سنگ های مصنوعی و سپس به ویژگی ها، کاربردها و معایب آن ها خواهیم پرداخت.

نگاهی به تاریخچه سنگ های مصنوعی

از اولین سنگ های مصنوعی می توان به سنگ Coade که در ابتدا Lithodipyra نامیده می شد اشاره کرد. Coade سرامیکی است که توسط Eleanor Coade ساخته و از 1769 تا 1833 میلادی تولید شده است.

در سال 1844 میلادی فردریک رانسوم یک سنگ سیلیکون ابداع کرد که حاوی شن و ماسه و پودر سنگ چخماق در یک محلول قلیایی بود و با گرم کردن آن در دیگ بخار با درجه حرارت بالا ، ذرات سیلیسی به هم متصل می شدند و می شد آن ها را قالب ریزی کرد و یا برای تصفیه صفحات ، گلدان ها ، سنگ قبرها ، کارهای تزئینی معماری و سنگ های آسیاب به کار گرفت.

سنگ مصنوعی

اکثر انواع بعدی سنگ مصنوعی شامل بتن سیمانی ریز است که برای قرار دادن در قالب های چوبی یا آهنی قرار داده شده است که می توان آن را ارزان تر و یکنواخت تر از سنگ طبیعی ساخت و مورد استفاده قرار داد. یکی از مهم ترین مزایای سنگ های مصنوعی این بود که حمل و نقل آن ها نسبت به سنگ های طبیعی ارزان تر تمام می شد.

ویژگی ها و کاربردهای سنگ مصنوعی

سنگ های مصنوعی حدود 2-4 سانتی متر ضخامت دارند و در طرح های متنوعی ساخته می شوند. مشخصات عمومی آن ها معمولاً از طبیعت و سنگ های طبیعی کپی می شود. این طرح ها می توانند به صورت مربع، گرد یا آجرهایی با شکل نامنظم ساخته شوند. هر طرح سنگ مصنوعی را می توان در یک یا چند رنگ تولید کرد. این سنگ ها در برابر آب تقریبا نفوذ ناپذیرند و نصبشان آسان است.

به طور کلی سنگ های مصنوعی در ساخت نماهای بیرونی و داخلی ساختمان، کف پوش، سنگ فرش، نمای شومینه، نمای پنجره راه پله و همچنین به عنوان سنگ تزیینی کاربرد دارند.

سنگ-مصنوعی

سنگ های مهندسی شده

سنگ مهندسی شده آخرین نسخه توسعه یافته از سنگ مصنوعی است.سنگ مهندسی شده با  مخلوطی از پودر مرمر یا کوارتز ، رزین و رنگدانه و با نوسان خلا vac ساخته می شود تا بلوک به وجود آید. سپس اسلب های آن با برش ، آسیاب و روش های گوناگون فرآوری تولید می شود. برخی از کارخانه ها برای بهبود سختی ، استحکام و براقیت و کاهش جذب آب ، رزین پلی استر مخصوص و کم ویسکوزیته با مقاومت بالا تولید کرده اند.

سنگ های مرمر مهندسی معمولاً به عنوان کفپوش پروژه های بزرگ تجاری به کار می روند. کوارتز مهندسی به طور گسترده ای در دنیای پیشرفته برای آستانه پنجره و پوشش کف و دیوار استفاده می شود. اکثریت قریب به اتفاق شرکت های مهندسی سنگ در چین ، هند و ایتالیا واقع شده اند.

معایب سنگ های مصنوعی

بافت سطح سنگ های مصنوعی نسبتا نرم است و به آسانی خراشیده می شود. در مقایسه با سنگ های طبیعی، این سنگ ها سختی کم تری دارند و بیشتر در معرض خطر خراش هستند . هنگام استفاده از آن ها ، مراقب باشید که با اشیا تیز آن ها را خراش ندهید و به آن ها ضربه نزنید تا از ترک خوردگی سنگ جلوگیری شود.

سنگ_مصنوعی

سنگ های مصنوعی از پودر سنگ ساخته شده اند و عملکرد انقباض آن ها ضعیف است. اگر اختلاف بین دمای سرد و گرم زیاد باشد ، سنگ های مصنوعی به راحتی ترک می خورند و آسیب می بینند.

از طرف دیگر لکه دار کردن سنگ های مصنوعی بسیار آسان است. اگر از سنگ مصنوعی به عنوان پیشخوان کابینت استفاده می کنید ، بهتر است وسایل بیش از حد داغ را روی سطح سنگ قرار ندهید. در غیر این صورت، درجه حرارت بالا در طولانی مدت باعث می شود که سنگ جلای خود را از دست بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *