خداداد غریب پور در گفت و گو با معدن نامه، با اشاره به محدودیت های بین المللی و سدها ایجاد شده بر سر راه اقتصاد ایران افزود: معدن و صنایع معدنی یکی از بخشهای اقتصادی کشور است که سهم آن از اقتصاد در حد 4% بوده و نقشی کلیدی در ایجاد ارزش افزوده زنجیره بعد از خود در صنایع مختلف از جمله ساختمان، لوازم خانگی، خودرو و زیرساختها و … ایفا میکند.
معاون وزیر صمت گفت: نقش معدن در اقتصاد برخی کشورها تا حدی حیاتی است که نهادهای معتبر آماری گزارش داده اند، سهم معدن در زنجیره های صنعتی تا 40 برابر می تواند رشد کند و زیرساخت صنعتی و ایجاد اشتغال را برای آنان بوجود آورد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: زنجیره معدن و صنایع معدنی در ایران بدلیل وابستگی به منابع طبیعی معدنی و منابع انرژی درون کشور، مقاومت زیادی در مقابل فشارهای بیرونی داشته و قدرت رقابت زیادی در عرضه بین المللی دارد.
او تصریح کرد: با وجود تحریمها و رکود بازار داخلی و کاهش ارزش پول ملی، شاهد رشد رقابت پذیری این حوزه در بازارهای جهانی هستیم و روند صادرات آن به 20% کل کشور رسیده و به نزدیک به 100 کشور دنیا صادرات صورت گرفته و نقشی کلیدی در تامین ارز مورد نیاز صنایع و سایر بخشها دارد.
غریب پور گفت: علاوه بر این مواردی که ذکر شد، بخش معدن و صنایع معدنی هم نقشی مهم در تولید ناخالص داخلی دارد و رشد ارزش افزوده صنعتی کشور را بالا برده و هم اهمیتی استراتژیک در تامین ارز مورد نیاز کشور داشته است.
او افزود: با توجه به استعدادهای این بخش، معدن می تواند در سال 1398 که به نام “رونق تولید” هدف گذاری شده است، به رشد اقتصادی و صادرات غیرنفتی کمک زیادی کند.
به گزارش خبرگزاری سنگ ایران، رضا رحمانی در دیدار با سفیر ایران در عمان با اشاره به پتانسیل اقتصادی کشور عمان گفت: عمان با توجه به تجارت آزاد با ۲۷ کشور دنیا، دروازه ورود به بازاری ۵۰۰ میلیونی است که ایران باید با افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری خود با این کشور از این فرصت استفاده کند.
او با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش مراودات تجاری با کشورهای عراق، ترکیه، سوریه و لبنان را در دستور کار قرار داده است، افزود: بخشی از برنامه، راه اندازی دفاتر تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در شهرهای اربیل، بصره و بغداد در عراق و استانبول در ترکیه است که در همین ارتباط دفتر وزارتخانه در آنکارا پایتخت ترکیه فعال است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد از صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵ کشور همسایه است، اظهار کرد: همچنین تنها ۲ درصد از واردات این کشورها از ایران است که برنامه ما افزایش این میزان به ۵ درصد است.
رحمانی همچنین افزایش همکاری های اقتصادی با عمان، عراق و لبنان را دروازه ورود به بازار کشورهای عربی خواند و گفت: محور برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال آینده، افزایش صادرات، تولید ساخت داخل و فعال سازی معادن است.