|

واقعاً جهان سنگی ما الان در حال نفس کشیدن است؟

جهان سنگی
  •  آیا تا‌به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که طبیعت تا چه حد می‌تواند در برابر انسان مظلوم باشد؟
  • آیا شما هم می‌توانید نکات مثبتی که کرونا به همراه داشته را درک کنید؟
  • به نظر شما جهان سنگی ما در دوران کرونا تا چه حد می تواند خود را تیمار کند؟
  • آیا شما هم می‌توانید نکات مثبتی که کرونا به همراه داشته را درک کنید؟
  • به نظر شما جهان سنگی ما در دوران کرونا تا چه حد می تواند خود را تیمار کند؟

کرونا ویروس؛ تهدید یا فرصت؟!

 کرونا، این مهمان ناخوانده که این روزها بدجور گرفتارمان کرده است، نکات مثبتی نیز داشته است.

 همه ما می دانیم که در طول حیات زمین، هر کسی تا جایی که توانسته از زمین بهره برداری کرده است،  تا جایی که امکان داشته شیره جانش را کشیده و تفاله آن را کنار انداخته است. اما حالا طبیعت کمی خشم خود را نمایان کرده است، کمی اعتراض کرده و حق خود را جویا شده است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روزها بسیاری از مسائلی که در طبیعت موجب نگرانی ما شده بود، در حال حل شدن است.

زمین ،این سیاره سنگی مظلوم، حالا روی دیگری از خود نشان می دهد. شاید کرونا زنگ خطری برای مسئولین و مردم سراسر دنیا باشد، هشداری جدی که اگر به آن توجه نکنیم، ممکن است خطراتی چند برابر کرونا را برای ما به دنبال داشته باشد.

 شاید بسیاری از ما از نام کرونا وحشت کنیم یا به سبب گرفتن جان عزیزانمان آن را دشمن بپنداریم. اما آیا واقعاً کرونا هیچ  فایده ای نداشت؟ اگر این سوال را با خیر پاسخ دهیم، کمی در حق او بی انصافی کرده ایم.

 کووید-19

شکی نیست که همه ما از  پر کشیدن همنوعان و عزیزانمان در سراسر دنیا داغ داریم. اما رسالت کرونا تنها به کام مرگ کشیدن عزیزانمان نبود.

”  این ویروس کوچک آمده بود تا به ما بفهماند که زمین خسته است و به استراحت نیاز دارد.

 آمده بود تا بگوید ای انسان کافی نیست؟ تا توانستی کاشتی و برداشتی! تا توانستی ساختی… هرکجاکه دلت خواست… بی آنکه به حق دیگر موجودات زنده نیز نیم نگاهی داشته باشی. تا توانستی هدر دادی و اسراف کردی! زباله ریختی و آلوده کردی! دود ساختی و به هوا فرستادی! درخت قطع کردی، بی آنکه نهالی جایگزینش کنی! اگر پای درددل زمین بنشینیم، شکوه ها دارد از دست انسان خودخواه …

” قرنطینه، فرصتی برای تنفس دوباره جهان سنگی ما “

کرونا آمده تا بگوید دیدی ای انسان که همه تقصیرها به گردن خودت بود؟ دیدی که زمین فقط در طول همین زمان کم قرنطینه که هنوز 2 ماه نشده، توانسته است توان خود را بازیابی کند؟

 آیا این خبر خوبی نیست؟ جهان سنگی ما در طول همین زمانی که کشورها در قرنطینه به سر می بردند، 30 سال خود را جوان کرده است! آیا خوشایندتر از این، ممکن است اتفاقی برای زمین رخ دهد؟

زمین

  • گازهای گلخانه ای، دی اکسید نیتروژن و دی اکسید کربن در این مدت به شدت کاهش پیدا کردند.
  • لایه ازن فرصت را مناسب دیده تا بتواند آسیب هایی که در طول چند میلیارد سال به او وارد شده را ترمیم کند. جانی تازه بگیرد و دوباره برای جان بخشی به موجودات آماده شود.
  • رودخانه ها در این مدت رنگ زباله و آلودگی به خود ندیدند. زیرا انسان فرصتی برای این کار نیافته بود.
  • دیگر انسان موجب آتش سوزی مراتع و جنگل ها نمی شود.
  • مصرف سوخت های فسیلی بسیار کم شده و هوا روز به روز عالی تر می شود.
  • گیاهان و حیات وحش جان دوباره گرفتند. برخلاف هر سال که گونه های مختلفی از آن ها در اثر بی توجهی ما انسان ها نابود و منقرض می شدند، امسال، سرحال تر و بارورتر شدند.
  • حیات وحش بی پناهی که حالا پرندگانش با خیال راحت تری در هوا پرواز می کنند.
  • دولفین هایش به خود جرات می دهند تا در آب های ونیز شنا کنند و موجب لذت شهروندان شوند.
  • گرازهایش به محل زندگی شان در گلستان برگشته اند و محیط زیست واقعی شان را دوباره پیدا کردند.
  • نهنگ هایش تا سواحل ونکوور جلو آمدند و به انسان یادآور شدند که ما هم از این دنیا سهمی داریم.

آری! کرونا آنقدرها هم که می گویند بد نیست! حداقل برای طرفداری از زمین و موجودات بی پناهش در مقابل انسان بسیار خوب عمل کرده است.

 بسیاری از ما هشدارهای یونسکو را در رابطه با گرم شدن زمین و انتشار بی رویه گازهای گلخانه ای شنیده ایم. طبق گفته این سازمان، ویروس های خطرناک تری نسبت به ویروس کووید 19 در انتظار ماست. زمانی که یخچال های ایسلند آب شوند و ویروس ها آزاد شوند، شاید دیگر هیچ قرنطینه ای کارساز نباشد. آیا وقت آن نرسیده که از این سبک زندگی پر خطر فاصله بگیریم؟

گرمایش جهانی

در نتیجه، شاید کرونا هشداری باشد برای حفاظت از محیطی که سالیان سال قرار است ما را در دامان خود حفظ کند. بد نیست در این دوران خاکستری که مجبوریم از محیط زیست فاصله بگیریم، کمی هم به طبیعتی فکر کنیم که به آن تعلق داریم. به اینکه چگونه در دوران بعد از کرونا با آن مهربان باشیم تا دیگر شاهد خشم او نباشیم.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *